Museohinaaja Santtu
Museohinaaja Santtu on Reposaareen sijoitettu, Satakunnan Museon kokoelmiin kuuluva museolaiva. Rautarunkoinen höyryalus rakennettiin vuonna 1894 Helsingin laivatelakalla. Aluksen aiemmat nimet ovat Bomba ja Santahamina.
S/s Bomba myytiin valmistumisvuonnaan Venäjän rannikkotykistölle kuljetusalukseksi Suomenlahden linnoituksiin. Vuonna 1918 itsenäistyneen maan hallitus takavarikoi aluksen ja luovutti sen Suomen laivastolle. Alus sai nimen s/s Santahamina ja se toimi kuljetusaluksena Helsingin ja sen läheisyydessä olevien laivastotukikohtien välillä.
Alus siirtyi laivastolta vuosien 1924-1927 välisenä aikana Saimaalla toimineelle Mikkelin Puutavaraosakeyhtiölle. Vuonna 1938 aluksen nimi muuttui s/s Santuksi, kun porilainen Werner Hacklin Oy hankki sen omistukseensa. Tuolloin alus korjattiin perusteellisesti ja sen kansirakennelmat, täkki, laidat, konehuone ja asuintilat muokattiin uudelleen. Vuonna 1948 Santun höyrykoneen tilalle asennettiin dieselmoottori, joka uusittiin 1950-luvun lopulla. Santtu toimi satamahinaajana Reposaarella ja Mäntyluodossa 1970-luvulle asti. Sota-aikana Santtua käytettiin myös ulkovartiotehtävissä ja vuosina 1945-48 se toimi miinanraivaustehtävissä.
Hangon Hinaus Oy:n omistaja Heimo Saarinen osti vuonna 1971 Santun ja lahjoitti sen vuonna 1982 Porin kaupungille museolaivaksi. Santun perusylläpidosta ja esittelystä yleisölle huolehtii tällä hetkellä Satakunnan Museon ystävät ry yhteistyössä Satakunnan Museon kanssa.