Talvilomalla museoon 18.2.-5.3.

Porin museoissa on talvilomalaisille monenlaista tekemistä lauantaista 18.2. sunnuntaihin 5.3.

Pienoismallin äärellä. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Talvilomalla museoihin

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa ja Korsmanin talossa on mukavaa tekemistä lapsille ja aikuisille yli kahden viikon ajan talvilomalla 18.2.–5.3. Myös Poriginal galleria on avoinna. Museoissa voi nyt vierailla myös kauempaa tulleiden lasten kanssa.

Sisäänpääsyn tai pajan hinnalla saa talvilomapassin, jolla pääsee vierailemaan museoissa rajattomasti kahtena peräkkäisenä päivänä. Monet lapset ja nuoret ovat myös ilmaiskävijöitä! Katso avoinnaolot ja sisäänpääsymaksut museon nettisivuilta.

Porin museoissa on käynnissä Tähtihetkiä museoissa -hanke, jonka myötä kehitetään museoiden palveluja lapsille ja nuorille. Hanketta rahoittaa Porin Lasten- ja Nuortensuojelu säätiö. Hankkeen aikana 2023–2024 toteutetaan uusia mahtavia juttuja, joihin juuri sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa. Tule siis kehittämään lasten ja nuorten toimintaa yhdessä museoiden kanssa! Mielipiteensä nykyisestä ja toiveita tulevasta toiminnasta voi jättää museovierailun yhteydessä talvilomaviikkojen 8 ja 9 aikana. Kenties juuri sinun ehdotuksesi toteutuu!

Satakunnan Museossa

Koko loma-ajan Satakunnan Museossa voit ryhtyä salapoliisiksi ja pelata Kadonneen museoesineen arvoitus -peliä. Arvoitus pitää ratkaista pikimmiten! Peliä pääsee pelaamaan sisäänpääsymaksun hinnalla ja 5 € / peli (1–6 hlö). Lisätietoja Escape Room Satakunnan Museossa ja Rosenlew-museossa -sivulta.

Pienempien lasten kanssa museossa voit etsiä Porin karhua, leikkiä Pikku-Pekkalan kaupassa tai ajella pikkuautoilla liikennematolla. Elon merkkejä -näyttelyssä on runsaasti katseltavaa ja koettavaa!

Salapoliisi työssään. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Salapoliisi työssään. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Keskiviikkona 22.2. klo 14–20 tutustutaan pienoismallien kiehtovaan maailmaan. Pienoismallikerholaiset esittelevät harrastustaan ja Sota Porissa -näyttelyn lentokonemalleja sekä mukanaan tuomiaan autoja, laivoja ja panssarivaunuja. Kerholaiset myös rakentavat malleja ja museokaupassa on myynnissä mallipaketteja. Lisätietoja Pienoismallien lumoa helmikuun keskiviikkoilloissa -sivulta.

Purjelaivan pienoismalli. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Laivan pienoismalli Elon merkkejä -näyttelyssä. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Lauantaina 25.2. klo 12–16.30 PANA ry – Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura tarjoaa mahdollisuuden tutustua lautapelaamiseen harrastuksena. Paikan päältä löytyy kattava valikoima erilaisia lautapelejä vanhoista klassikoista (Backgammon, Mahjong) ja moderneista suosikeista (Menolippu, Carcassonne) aina kevyihin korttipeleihin (Love Letter) ja haastavampiin harrastajapeleihin (Wingspan)! Mikäli tietyn pelin säännöt eivät ole sinulle tuttuja tai tuoreessa muistissa, paikalta löytyy lautapeliseuran asiantuntevaa väkeä auttamaan sääntöjen kanssa!

Pelikasa. Kuva Ville Nikander.

Pelejä riittää! Kuva Ville Nikander.

Katso Satakunnan Museon aukioloajat ja sisäänpääsymaksut.

Rosenlew-museossa

Rosenlew-museossa on tarjolla omatoimisesti pelattava museobingo, jonka saat mukaasi lipunmyynnistä. Bingo-osumia bongatessa tulet tutustuneeksi tehtaitten historiaan, koneisiin ja erilaisiin keksintöihin.

Katso Rosenlew-museon aukioloajat ja sisäänpääsymaksut.

Visainen tehtävä ratkaistavana. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Visainen tehtävä ratkaistavana. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Luontotalo Arkissa

Luontotalo Arkissa on tutkittavana monimuotoista luontoa! Paikallisen luonnon ihmeiden lisäksi Arkkiin rantautuu vähän harvinaisempia ilmestyksiä tunnistettavaksi. Keksitkö nimet kaikille kummallisuuksille? Tai haluatko ryömiä karhun pesään, tähyillä maisemia lintutornista tai kiivetä majakkaan?

Tiistaina 21.2. klo 12–13.30 Taidearkki- taidetyöpajassa aistitaan ja ihmetellään luontoa sekä tehdään omat taideteokset. Moniaistisen näyttelykierroksen jälkeen työpajassa tehdään luontoaiheiset teokset vesiliukoisilla tusseilla piirtämällä ja maalaamalla. Pyöräytä Taidearkin onnenpyörää ja heitä noppaa – minkä luontoon liittyvän hauskan aiheen saat omaan teokseesi? Työpaja järjestetään Luontotalo Arkin ja Porin taidemuseon yhteistyönä.

Työpajaliput 5 € ennakkoon verkkokaupasta ja tapahtumapäivänä Luontotalo Arkista, jos työpajassa on tilaa. Alle kouluikäiset työpajaan yhdessä aikuisen kanssa. Lapsen mukana tulevat aikuiset pääsevät ilmaiseksi, mutta maksavat työpajamaksun tehdessään oman teoksen tai sisäänpääsymaksun vieraillessaan näyttelyssä.

Onnenpyörä.

Onnenpyörä.

Katso Luontotalo Arkin aukioloajat ja sisäänpääsymaksut.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa

Toivon pihapiirissä pääsee taas sukeltamaan aikamatkalle vuoteen 1951, kun Korsmanin talo avaa ovensa talvilomien ajaksi. Tiedätkö mikä on heteka tai mihin kahvimyllyä käytetään? Tule arvuuttelemaan entisajan esineitä ja selvitä visainen ristikko! Punaisessa Piharivissä pääset kokeilemaan kuinka entisajan kaunokirjoitus luistaa.

Toivo ja sen pihapiiri avoinna vk 8–9 ti, ke, to klo 12–17.

Talviloma Toivossa. Kuva Jonna Karttunen, SatM.

Talviloma Toivossa. Kuva Jonna Karttunen, SatM.