Syysloman ohjelma


SYYSLOMALLA MUSEOIHIN

Lauantaista 14.10. sunnuntaihin 29.10.

Porin museoissa on syyslomalaisille monenlaista tekemistä kahden viikon ajan, joten niin paikalliset kuin muualta tulevat lomalaiset pääsevät touhuilemaan kivoja museojuttuja kaverien, vanhempien ja isovanhempien kanssa!

Sisäänpääsymaksun hinnalla saat syyslomapassin, jolla pääset kahtena peräkkäisenä päivänä vierailemaan rajattomasti kaikissa Porin museoissa. Saatko kerättyä passin täyteen leimoja?

Ilmainen sisäänpääsy: alle 7-vuotiaat, porilaiset 7.–9. luokkalaiset nuorisopassilla sekä alle 18-vuotiaat viikonloppuisin ja arkipyhinä. Toivoon ja Poriginal galleriaan on aina vapaa pääsy! Työpajoista ja peleistä erillinen maksu.

Syyslomalla museot ovat avoinna:
Satakunnan Museo ti-su klo 11–18 ja ke klo 11–20
Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki ti-su klo 11–17
Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo ti-to klo 12–17
Poriginal galleria ti-su klo 11–18

SATAKUNNAN MUSEO

14.10.–29.10.

Kadonneen museoesineen arvoitus -seikkailupeli

Museon yövartija on ihastunut erääseen museoesineeseen. Hän on jo ehtinyt piilottaa sen jonnekin museon sokkeloihin ja aikoo salakuljettaa sen pois. Nyt me museolaiset tarvitsemme pikaisesti apuasi, jotta esine löytyy. Tule selvittämään kadonneen museoesineen arvoitus!

Peli soveltuu lapsille, nuorille, aikuisille. Sitä voi pelata yksin tai 2–6 hengen porukassa. Hinta 5 € / peli ja Museokortilla syysloman ajan 2,5 € sekä sisäänpääsymaksu. Tule pelaamaan ex tempore tai varaa aika lipunmyynnistä. Peli on pelattavissa su 29.10. asti, jonka jälkeen se poistuu valikoimasta joksikin aikaa.

Varis, Martti ja biljardipallo! -tehtäväkortti

Mitä kaikkea löytyykään Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon Otos, jälki, henki -yhteisnäyttelystä! Pääsetkö variksen, Martin ja biljardipallon jäljille tehtäväkortin vihjeiden avulla? Kortti sopii ratkottavaksi, vaikka koko perheelle.

Etsi eläimiä – pienemmille museokävijöille

Pienemmät ja tietysti isommatkin museokävijät voivat etsiä eläimiä kuvallisen tehtäväkortin kanssa. Tule kokeilemaan löydätkö meritähden, luonnonvääräeläimen tai sata vuotta vanhan pehmokissan?

Museon mukavat leikkipaikat

Museossa on monia leikkipaikkoja. Kamarissa voi pelata ja Pikku-Pekkalassa leikkiä kauppaa, vuoden 1938 Porin kaupunkikartasta tehdyllä liikennematolla voi huristella menemään pikkuautoilla, talonpoikaispirtin luona kokeilla muutamia vanhoja työkaluja ja kyntää juoksumatolla. Tämän lisäksi voi kiikutella keinutuolissa, polkea ompelukonetta ja lepuuttaa jalkoja 1970-luvun olohuoneessa.

Liikennematolla voi huristella pitkin Porin katuja. Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

Tonttumainen savityöpaja

Torstaina 26.10. klo 11–15
Museossa avautuu Tontut-näyttely marraskuussa. Näyttelyn innoittamana syysloman pajassa muotoillaan savitonttuja. Tonttujahan on monenlaisia, muun muassa koti-, sauna-, talli-, metsä- ja joulutonttuja. Minkälaisen tontun sinä haluat tehdä?

Tontut maalataan saviväreillä, mutta ei lasiteta. Työt poltetaan keramiikkauunissa ja ne ovat noudettavissa museosta viikon kuluttua. Pajan ohjaa Tiina Ranta Savisiivestä.

Pajaan mahtuu kerrallaan noin 15 henkilöä, joten varaudu hetki odottamaan omaa vuoroasi. Paja soveltuu lapsille ja aikuisille, alle kouluikäiset aikuisen kanssa. Pajamaksu 5 € / henkilö sekä sisäänpääsymaksu, jos päivään haluaa sisällyttää museokäynnin.

Tonttuja tekemään savipajaan. Kuva Tiina Ranta, Savisiipi.

ROSENLEW-MUSEO

14.10.–29.10.

Tähtihetkiä Rosenlew-museossa!

Lainaa 3–10-vuotiaille suunnattu Tähtihetkiä-reppu museovierailun ajaksi ja näe Sukuyhtiön aika -näyttely uusin silmin! Voit valita kahdesta erilaisesta repusta, tai lainata vuorotellen, vaikka molemmat. Reppuja on rajoitettu määrä, ja lainaus on maksutonta.

Tähtihetkiä Porin museoissa -hanketta tukee Porin lasten- ja nuortensuojelu säätiö.

Tähtihetkiä museossa! Kuva Jonna Karttunen, SatM.

Junaradalla leikkimään

Nykyajan pienet radanrakentajat pääsevät puuhastelemaan kevyillä ja mukavilla radanrakennuspalikoilla. Laarin lattiaIle on levitetty iso maisemaleikkimatto, jolle mahtuu useampikin ratamestari kerralla. Kengät pois ja rakentamaan!

Syysloman museokorttiale: 1960-luvun mainoskuva -jääkaappimagneetit -10%

Lisätietoja Rosenlew-museon kaikista tapahtumista löytyy museon omilta Tapahtumat-sivuilta.

LUONTOTALO ARKKI

14.10.–29.10.

Tähtihetkiä Luontotalo Arkissa!

Luontotalo Arkissa pääset seikkailemaan näyttelyyn Tähtihetkiä-repun kanssa! 3–10-vuotiaille suunnatun repun saat lainaan Arkin lipunmyynnistä ilmaiseksi museokäynnin ajaksi. Reppu sisältää tutkimusvälineitä näyttelyn havainnointiin ja hauskaan museoelämykseen. Reppuja on rajoitettu määrä.

Tähtihetkiä Porin museoissa -hanketta tukee Porin lasten- ja nuortensuojelu säätiö.

Tähtirepusta löytyy mm. suurennuslasi. Kuva Jonna Karttunen, SatM.

Kurkistus mikroskooppiin!

Keskiviikkona 25.10. klo 11–15
Arkissa tiiraillaan maailmaa mikroskoopin läpi. Tule kurkistamaan, miltä näyttää vaikkapa kärpäsen jalka lähietäisyydeltä! Nappaa kuva muistoksi.

Leikkipaikkoja

Luontotalo Arkin Metsistä merelle-näyttelyssä on monia kivoja ja vähän jännittäviäkin leikkipaikkoja. Näyttelyssä voit tasapainoilla pitkospuilla, tähyillä maisemia lintutornista, kiivetä majakkaan ja ryömiä karhunpesään.

Kuva Heidi Laine, SatM.

Syysloman Museokorttiale: kaikki pehmolelut -15 %.

Lisätietoja Luontotalo Arkin kaikista tapahtumista löytyy museon omilta Tapahtumat-sivuilta.

RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO

14.10.–29.10.

Tähtihetkiä Toivossa!

Lähde aikamatkalle Toivon pihapiiriin 3–10-vuotiaille suunnatun Tähtihetkiä-repun kanssa! Reppu sisältää välineitä, joiden avulla voit tutkia ja löytää uusia ja mielenkiintoisia asioita Korsmanin talosta ja muista rakennuksista. Reppuja on rajoitettu määrä. Repun saa lainaan Toivon toimistosta ilmaiseksi.

Tähtihetkiä Porin museoissa -hanketta tukee Porin lasten- ja nuortensuojelu säätiö.

Etsi Tuulan kadonneet lelut

Korsmanin Tuula on jälleen leikkinyt lettinauhat liehuen ympäri Korsmanin taloa ja pihapiiriä, ja taas kerran lelut ovat kadoksissa! Löydätkö kaikki? Samalla pääset tutustumaan, millaista elämä olikaan entisaikaan, kun ei ollut televisiota, sisävessaa tai monia muitakaan nykyajan mukavuuksia. 1950-luvulla lasten leikkikalutkin olivat hieman erilaisia kuin tänä päivänä.

Lisätietoja Toivon kaikista tapahtumista löytyy museon omilta Tapahtumat-sivuilta.