Otos, jälki, henki -näyttelyn opastuksia ja taiteilijavierailuita

Postpostrenefest. Kuva Veli-Petteri Lindfors.

Otos- jälki, henki -näyttely juhlistaa Satakunnan Museon 135-vuotista taivalta ja museorakennuksen 50-vuotispäiviä. Näyttelyyn on kutsuttu neljä taiteilijaa luomaan teoksia, jotka ovat saaneet inspiraation Satakunnan Museon kokoelmista.

Lue lisää Otos, jälki, henki -näyttelyn sivulta.

To 5.10. klo 13
Otos, jälki, henki -näyttelyn opastus
Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon yhteisnäyttelyssä juhlistetaan Satakunnan Museon museorakennuksen 50-vuotispäiviä sekä museon 135-vuotista taivalta. Näyttely tutkailee Satakunnan Museon kokoelmia eri näkökulmista ja neljän nykytaitelijan tulkitsemina. Oppaina Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yleisötyön tiimin intendentit Mirja Ramstedt-Salonen ja Carita Tulkki.

Opastus on osa valtakunnallisen vanhustenviikon ohjelmaa ja maksuton.

La 7.10. klo 13–15.30
Vappu Rossi ja Postpostrenefest-nykytanssitaiteilijat – Otos, jälki, henki -näyttelyn taiteilijavieraina ja piirustustyöpaja

Miten vangita tanssijan liike paperille?

Kuvataiteen ja tanssin ystävillä ja harrastajilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kuvataiteilija, piirustusmestari Vappu Rossin oppiin piirtämään tanssijoita. Piirustustapahtuman malleina ovat Porissa uutta ja kiinnostavaa nykytanssiteatteria ja tanssiopetusta tarjoavan Postpostrenefestin tanssijat Eveliina Lindfors ja Tiina Santavuo.

Vappu Rossi on yksi Otos, Jälki, henki -yhteisnäyttelyn taiteilijoista. Rossi on työssään taiteilijana ja taideopettajana kehittänyt liikepiirustuksen menetelmiä. Viime aikoina hän on piirtänyt tanssijoita nykytanssiteosten harjoituksissa teatterien näyttämöillä, mallinaan mm. suomalaisen nykytanssin legenda Jorma Uotinen. Vappu Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on ohjannut kursseja kaiken tasoisille piirtäjille aloittelijoista ammattilaisiin. Tällä hetkellä hän johtaa Helsingin yliopiston maineikasta Piirustussalia.

”Kaksi tanssijaa malleina on ihan luksusta!”, innostuu Vappu Rossi. ”Jos liikepiirustus pelkästään on liian pelottavaa, niin voimme kokeilla aluksi lyhyitä still-asentoja. Työpajan aikana käymme läpi havainnosta piirtämisen perusteita ja erilaisia tapoja vangita liikettä paperille, huumoria unohtamatta. Aikaisempaa kokemusta piirtämisestä ei tarvita. Välineitä on tarjolla paikan päällä, mutta voit myös tuoda mukanasi piirustuslehtiön tai luonnoskirjan sekä itsellesi mieluisia piirtimiä”, kuvailee Vappu Rossi piirustustapahtuman kulkua.

Työpajan kesto 2,5 h. Osallistumismaksu 15 €, Museokortilla 12 €. Hintaan sisältyy pääsymaksu museoon, ohjaus ja työpajamateriaalit. Osta lippu: verkkokauppa.pori.fi. Tanssillista piirustustapahtumaa voi tulla seuraamaan museon pääsymaksulla.

Museokortti. Kuva Ella Karttunen.

La 18.11. klo 14
Azar Sayiar – Otos, jälki, henki -näyttelyn taiteilijavieras

Tule kuulemaan lisää taiteilija Azar Sayiarin työskentelystä ja näyttelyssä esillä olevasta Aurinkokirja-teoksesta. Sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.

Ke 24.1.2024 klo 17
Otos, jälki, henki -näyttelyn viimeinen yleisöopastus

Oppaina Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon näyttelytiimin intendentit Timo Nordlund ja Arttu Merimaa. Sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.