Porin museoiden joulunaika

Porin museot ovat avoinna myös joulunaikaan

Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttely ja näyttelyn vallanneet Tontut viipyvät museossa loppiaisen yli eli 7.1.2024 asti. Satakunnan Museon iki-ihanilla tontuilla on vielä kova tohina päällä. Ahkera ja värikäs tonttujoukko valmistaa puuttuvia joululahjoja, paketoi ja varastoi lahjapaketteja aattoiltaa varten. Tarkkasilmäisimmät voivat nähdä myös vikkeliä metsätonttuja, ja ehkä jossain vilahtaa ujo saunatonttu tai eläimiä rakastava tallitonttu.

Tontut-näyttelyn vuoksi museo on poikkeuksellisesti avoinna myös tapaninpäivänä. Salissa jatkuu Porin taidemuseon kanssa yhteistyössä toteutettu Otos, jälki, henki ja Parvella Suistomaan soittopäivät – uuden aallon harjalla. Molemmat ovat esillä 28.1. asti.

Luontotalo Arkissa voi vierailla Metsistä merelle -perusnäyttelyssä ja vaihtuvien näyttelyiden tila Kotilossa esillä olevassa Puistot kuntoon- Emil Nordbergin kädenjälki Porin kaupunkipuistoissa. Jälkimmäinen on esillä enää 14.1. asti.  

Rosenlew-museossa voi tutustua perusnäyttely Sukuyhtiön aikaan ja vaihtuvana näyttelynä jatkaa vielä Ratajätkät.

Museoissa on kivaa tekemistä lapsille

Museoissa on paljon kivoja leikkipaikkoja ja uutuutena Tähtihetkiä-reppu. 3–10-vuotiaille suunnattu reppu sisältää erilaisia välineitä näyttelyiden ja museorakennusten tutkimiseen ja havainnointiin. Reppuja on rajoitettu määrä. Lainaus on maksutonta. Tähtihetkiä Porin museoissa -hanketta tukee Porin lasten- ja nuortensuojelu säätiö.

Joulun aukiolo

Satakunnan Museo on suljettuna 24.-25.12.2023 sekä 1.1.2024. Museo on avoinna välipäivinä sekä loppiaisena. HUOM! avoinna tapaninpäivänä 26.12. klo 11-18.

Luontotalo Arkki ja Rosenlew- museo ovat suljettuna 24.-26.12.2023 sekä 1.1.2024. Museot ovat avoinna välipäivinä sekä loppiaisena. 

Jouluaaton aattona 23.12. ja uudenvuoden aattona 31.12. kaikki museot suljetaan jo klo 15. 

Rakennuskulttuuritalo Toivo on suljettuna viikot 51-1. 

Oikein ihanaa joulunodotusta ja hyvää uutta vuotta!