Euroopan kulttuuriympäristöpäivät: Opastettu retki Jämille

Satakunnan Museon Euroopan kulttuuriympäristöpäivän retkellä risteillään Jämijärven ja Kankaanpään kulttuurimaisemissa ja lähteillä.

Opastettu retki Jämille lauantaina 14.9. klo 9–17

Retken aluksi tutustutaan Jämijärven maisema-alueeseen ja rakennettuun kulttuuriympäristöön. Käymme Jämijärven kirkossa ja näemme Jämin harjualueen erikoiset lähteet, Kylmänmyllynlähteen ja Uhrilähteen. Lounas syödään Jämillä, jossa tutustutaan myös Jämin ilmailuperinteeseen. Matka jatkuu historiallista Kyrönkankaantietä pitkin Kankaanpään Kuninkaanlähteelle, ja päivän päätteeksi tutustumme vielä Niinisalon varuskunnan asuntoalueeseen.

Retkioppaina toimivat arkeologi Leena Koivisto, rakennustutkija Olli Joukio ja intendentit Akuliina Aartolahti ja Carita Tulkki.

Retkibussi oppaineen lähtee Satakunnan Museon edestä (Hallituskatu 11, Pori) klo 9 ja paluu samaan paikkaan klo 17. Retkelle pitää ostaa lippu verkkokauppa.pori.fi viimeistään su 1.9. Lipun voi tulla ostamaan myös Satakunnan Museon lipunmyynnistä. Lippu on samalla paikan varaus. Mukaan mahtuu 44 henkeä.

Retken hinta on 40 €. Hinta sisältää opastukset kohteissa, matkat sekä lounaan. Muista mainita lipunoston yhteydessä ruoka-aineallergiat!

Retki toteutuu, jos mukaan ilmoittautuu 20 henkeä. Retkimaksu palautetaan, jos retki ei toteudu.

Retki on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Varaa mukaan säähän sopiva varustus. Tervetuloa retkeilemään!

Tapahtuman tiedot

14.09.2024 - 14.09.2024
09:00 - 17:00
Jämi